Kedves Bogarak!

Boldog új tanévet!

Gondolom kezd felpörögni az élet nálatok a tanév kezdetén.

Pár inspiráló lelki anyag és program ajánló:

Programok:

  1. Egy önkéntességi lehetőségre is felhívnám a figyelmeteket, autista gyerekekhez lehet menni segíteni a Léleköntő program keretében. Szeptember 8-án lesz egy toborzó eseményük. Részletek:
  2. https://fb.me/e/1Oe3D9czj
  3. https://nemadomfel.hu/Lelekonto/?fbclid=IwAR3TcH0OBJsejWQcyA3efeqfy4BVwGgCVw7rSYiPzDECZHpKU3JBcP8mFvE
  4. Bogár ima szeptember 14 szerda Nagy Bálint atyával.
  5. Ignác Musical az Erkel színházban szeptember 20, 18.00 https://jezsuita.hu/szent-ignac-musical/  -Miskolci Jezsus diákok előadásában. Nagyon király!
  6. Őszi jezsuita futás -október 1: https://jezsuita.hu/iv-jezsuita-futas-lelkigyakorlatos-gyorstalpalo/
  7. Bogárhorizont első őszi alkalma október 5, 18.00 Párbeszéd háza. Pécsi Ritát várjuk.

Lelki impulzusok:

  1. Pécsi Rita: tanár vagyok mégis https://www.magyarkurir.hu/hirek/pecsi-rita-tanar-vagyok-megis
  2. Ruzsa Magdi az anyaságáról: https://www.youtube.com/watch?v=lxGvkCTtXw0&list=WL&index=66
  3. Ferenc pápa a fiataloknak: „Ne gondold, hogy az élet nagy álmai elérhetetlen egek. Arra teremtettek, hogy szárnyalj, hogy felvállald az igazság bátorságát és előmozdítsd az igazságosság szépségét, hogy „emeld erkölcsi tartásodat, légy együttérző, szolgálj másokat és építs kapcsolatokat” (vö. Inunnguiniq IQ Principles 3–4), hogy békét teremts és törődést tanúsíts ott, ahol vagy; hogy felszítsd a körülötted élők lelkesedését; hogy túllépj a meglévőn, és ne hagyj mindent ugyanúgy, amilyen most.”

ez egy nagyon szép beszéd, érdemes elolvasni.

https://www.magyarkurir.hu/hirek/ferenc-papa-fiataloknak-kanadaban-jezus-akkor-is-hisz-benned-amikor-te-magad-mar-nem-hiszel

Egy másik beszéd a szekuláris társadalomban megélt kereszténység témáját bontja ki:

egy részlet: „nem a hit van válságban, hanem bizonyos formák és módok, amelyekkel hirdetjük. A szekularizáció ezért kihívás lelkipásztori képzelőerőnk számára, „lehetőség a lelki élet új formákba öntésére és új létmódok kialakítására” (Charles Taylor: A Secular Age, Harvard UP, Cambridge, 2007, 437). Így, miközben a megkülönböztető tekintet megláttatja velünk a hit örömének átadásában rejlő nehézségeket, arra ösztönöz, hogy új szenvedélyre leljünk az evangelizáció iránt, hogy új nyelvezeteket keressünk, megváltoztassunk lelkipásztori prioritásokat, és a lényegre összpontosítsunk. ….

Az első kihívás: megismertetni Jézust. Korunk lelki sivatagaiban, melyeket a szekularizmus és a közömbösség hozott létre, vissza kell térnünk az első evangélium hirdetéséhez. Megismétlem: vissza kell térnünk az első evangélium hirdetéséhez! Nem hihetjük, hogy közvetíthetjük a hit örömét úgy, hogy másodlagos szempontokat mutatunk be azoknak, akik még nem fogadták be az Urat életükbe, vagy pusztán bizonyos gyakorlatok ismétlésével, vagy a múlt lelkipásztori formáinak reprodukálásával. Új utakat kell találni, hogy az evangélium szíve közepét hirdessük azoknak, akik még nem találkoztak Krisztussal”

https://www.magyarkurir.hu/hirek/ferenc-papa-kanadai-papsagnak-nem-hit-van-valsagban-hanem-bizonyos-formak-melyekkel-hirdetjuk

Mindkét, Ferenc pápa Kanadában elmondott beszédét ajánlom nektek olvasásra, elmélkedésre, klub alkalmon való átbeszélésre.

Hajrá Bogár!

Szeretettel az Úrban :Zoli