Kedves Szentjánosbogár!

A koronavírus járvány miatt elrendelt egészségügyi veszélyhelyzet, és a kialakult körülmények hatására az idei Gyerek, Kamasz és Ifjúsági Lelki Napok elmaradása mellett döntöttünk[1].

Úgy látjuk, hogy a járvány által okozott, az élet számos területére kiható bizonytalanság közepette közösségünk többet veszítene a táborok lehetőségének elnyújtott „lebegtetésével”, a kétséges kimenetelű, megnehezedett vagy ellehetetlenült előzetes szervezés erőltetésével, mint a fenti egyértelmű döntés meghozatalával.

Bízunk benne, hogy döntésünk indokait megértve az első megdöbbenést követően új utak nyílnak meg előttünk, felülkerekedik a Bogarakra olyannyira jellemző adni akarás, új formákat találunk missziónk, a keresztény hit átadása közösségépítés által megvalósítására, az éltető láng életben tartására.

Tisztában vagyunk vele, hogy döntésünk a Közhasznú Egyesületünk anyagi helyzetére is hatással van: éves költségvetésünk bevétel oldalának legnagyobb hányada a Lelki Napok megvalósításából származik. Előző költségvetéseink lelkiismeretes tervezésének hála elegendő tartalékkal rendelkezünk, hogy év végéig fedezni tudjuk működési kiadásainkat, ám az a jövő évi Lelki Napok szervezéséhez szükséges anyagi források rovására menne, ha nem tennénk semmit.

Az Lelki Napok idei elmaradásának negatív anyagi hatásának mérséklésére az alábbi, még közel sem teljes listát gyűjtöttük:

  • Adjuk tovább az adó 1% lehetőség hírét olyanoknak, akik nem döntöttek még a sorsáról,
  • fontoljuk meg, hogy mi magunk milyen formában tudunk hozzájárulni a kiesés mérsékléséhez,
  • adjuk tovább a hírét annak, hogy lehet minket támogatni egyszeri vagy rendszeres adományozás útján is,
  • Adjuk Össze kampányt is indítunk hamarosan,
  • gondolkodunk egyéb bevételszerzési formákban, hogy idén se kizárólag adományokból tartsuk fenn magunkat, és ebben a Ti ötleteitekre is számítunk.

Kérünk titeket, hogy az anyagi kérdéseken felülemelkedve küldetésünk megvalósítását tartsátok továbbra is szem előtt:

  • imádkozzunk a közösségért, családjainkért és minden vírushelyzetben érintettért,
  • ha tehetitek, #maradjatokotthon, online klubozzatok, találkozzatok egymással,
  • maradjatok kapcsolatban a közösség tagjaival, kisbogarakkal stb. keressétek ennek jó módjait és osszátok meg egymással!
  • ötleteitekkel segítsétek munkánkat, a közösség éltetését.

Folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amik segítenek ebben a helyzetben közel maradni egymáshoz, segítenek a Bogárélményt átadni.

Hiszünk benne, hogy ezeket a Bogarat próbáló időket Isten kegyelméből nemcsak átvészeljük, de hitünkben megerősödve, új formákat találva tudjuk elvinni Jézust, a Főbogarat az emberek életébe.

Az Isten küld, testvéreim, tinéktek
Hogy sugarai eleven tüzét,
Amik Arcáról a szívembe égtek,
Sugározzam csendesen szerteszét
A testvéreknek, kik az éjben járnak.
Az Isten küldött, szentjánosbogárnak.“

/Sík Sándor/

Még jelentkezünk!

Addig is kövessetek minket a csatornáinkon, nehogy lemaradjatok a lehetőségekről (új honlap, facebook, YouTube, instagram stb.), valamint ajánljuk figyelmetekbe a vasárnapi bogármiséket: lélekemelő tapasztalat a fizikai távolság ellenére közösségben megélni a szentmise liturgiáját.

Szeretettel és imával:

Szentjánosbogár Elnökség

[1] A családos táborokra és a közösségerősítő lelki napokra nem vonatkozik ez a döntés speciális helyzetük miatt. Ezek ugyanis teljesen másképpen szerveződnek, nincs befogadó család és település stb.