Kedves Családos Bogarak!

Örömmel és nagy várakozással hirdetjük meg a 2020. évi családos bogártáborokat! Végre itt van a jelentkezési lap!
Az idei tábor mottója: Isten képére teremtve…

Pár információ, mielőtt még jelentkeznétek.
A táborok időpontja:
2020. július 22-26. Táborvezetők: Czanna, Pisti és Krómer Zsuzsi
és
2020. július 26-30. Táborvezetők: Bartal Kati (és Pallinger Peti), a gyerekvigyázásért  Tőkés Nonó a felelős

Helyszín: Miskolc, Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium (térkép)

Jelentkezés: Online jelentkezési lap segítségével

Ehhez néhány megjegyzés, kiegészítés:
A jelentkezésetek a tábori előleg (15.000 Ft) befizetésével válik véglegessé, a Szentjánosbogár KHE bankszámlájára (11100104-18689156-35000008). A jelentkezés sorrendje a tábori előleg beérkezésének sorrendjével egyezik meg. Az előleget, amennyiben mégse tudtok eljönni a táborba, nem áll módunkban visszafizetni (kivéve, ha magatok helyett szereztek egy másik családot). Amennyiben a tábor elmarad -a jelenlegi egészségügyi helyzet következtében, az előleget természetesen minden család visszakapja.

Jelentkezési határidő: 2020. április 20.

Mivel idén is két tábor lesz, a jelentkezési lapon meg kell jelölni, hogy melyik turnusba szeretnétek jönni, illetve azt is, ha mindkét időpont jó Nektek. Kérünk Benneteket, hogy ezt “bogaras szabadsággal”, nyitott szívvel tegyétek, és amennyiben lehetséges, engedjetek nekünk szabad kezet a tábori beosztást illetően. Fontosnak tartjuk, hogy ne csak mi felnőttek, hanem a gyermekeink is találkozhassanak és ismerkedhessenek egymással, főként a saját korosztályukból, ennek érdekében szeretnénk, hogy mind a két táborban nagyjából egyenlő arányban legyenek a különböző korú gyermekek.

Ha van olyan gyermeketek aki betöltötte 14. évét és kedvet érez ahhoz hogy kisebbekkel foglalkozzon, keressetek bennünket! 

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján már a tavalyi táborokban is jól működött az a közös elhatározás, hogy igyekszünk minél jobban elosztani magunk között a tábori feladatokat. Ezzel egyrészt a szervezők, gyerekvigyázók válláról kerül le teher, másrészt mindenki érezheti, hogy ő is hozzátesz valamit a közösség életéhez. Látni fogjátok, hogy számos ilyen lehetőséget felsoroltunk és értelemszerűen egy-egy feladatra több ember/család is jelentkezhet (pl. tábortűz, teaház, gyümölcsök vásárlása…). Kérünk Titeket, hogy válasszatok ezek közül (többet is lehet!), illetve természetesen van lehetőség saját ötletekkel is beszállni. Nézzétek meg ezt a listát a jelentkezési lap kitöltése előtt, ebből tudtok majd választani. A tábor előtt visszajelzünk, hogy a megjelölt vállalások közül végül miben kérjük a segítségeteket.

A tábor díja:
A növekvő családos közösség és a helyszín árainak növekedése némi struktúraváltásra késztetett bennünket a tábori díjak számolásánál. Hogy minél pontosabban kalkulálhassunk, idén minden család egyénileg (a jelentkezési lap segítségével) fogja kiszámolni a saját szállásának és étkezésének költségeit. Ezen felül van még táboronként 406.520 Ft, ami a gyerekvigyázók, papok, gyerek tízórai, kézműves és egyéb költségeket fedi le. (Ez egy családra vetítve 22.584Ft lenne.)

Mivel a szállás és étkezés költsége már van akinek így is megterhelő, azt a kérdést tesszük fel a jelentkezési lapon, hogy ki mennyiben tud ehhez a közös költséghez a sajátján felül hozzájárulni.

Szeretnénk ha tudnátok, hogy a családos bogár közösség részéről az Irodával egy szorosabb együttműködésre köteleződtünk el. A Családos része a Bogár körforgásnak, mind természetileg, mind anyagilag. A Bogarat év közben a családos közösségből is sokan támogatják, ezen felül pályázatok, egyéb támogatások is biztosítanak forrást arra, hogy senki ne maradjon otthon azért, mert erőn felülinek érzi a tábori költségét. Biztatunk mindenkit hogy merjen kérni, aki megteheti, adjon…

Kérünk Benneteket, hogy a foglalót követően a tábori költség fennmaradó részének befizetése is utalással történjen a Szentjánosbogár KHE bankszámlájára (11100104-18689156-35000008) legkésőbb 2020. július 15. szerdáig.

(A már befizetett, foglalón felüli részt -ha az adott család nyomós indok (pl betegség) miatt nem tud a táborba jönni- visszautaljuk.)

Idén is van lehetőség részletfizetésre, ez sokaknak talán könnyebbség.

Pólórendelés:
Idén is lehet családos bogárpólót rendelni, több színben, felnőtt és gyerek méretekben, megújult logóval! Ez a jelentkezési laptól külön linken történik, külön elszámolás alapján. Íme a link: Bogárpóló rendelés

A tábor menetéről további részleteket később küldünk majd. A Lelki Napok magját a csoportbeszélgetések, bogárjátékok, közös éneklés, napi mise, papjaink elérhető jelenléte teremti majd meg. Ezt kísérik a korábbi években megszokott programok: strandolás, kirándulás, buli, táncház, kézműveskedés stb.

Ha bármilyen kérdésetek, egyéni kérésetek van akár az anyagi, akár az egyéb, tartalmi résszel, keressetek bátran a csaladosbogar@gmail.com emailcímen (ezt mind látjuk), vagy az alábbi privát elérhetőségek bármelyikén!!

Czanna: 06305340578 czanna3@gmail.com
Pisti: 06703333597 egeristi@me.com
Kati: 06207752024 bartalkati@gmail.com

Szeretettel várjuk jelentkezéseteket, és kérjük, Ti is hordozzátok imáitokban a táborokat!

ui: természetesen a tábor nyitott, nem csak bogarak jelentkezhetnek!