Sziasztok Bogarak!

Arra gondoltunk, hogy ebben az adventben, a korlátozások ellenére, készüljünk együtt a karácsonyra. Több dolog is eszünkbe jutott, amit megtehetünk egyedül vagy akár a klubunkkal is, de titeket is arra bíztatunk, hogy gondolkozzatok el ezen, vagy akár osszátok meg az ötleteiteket, ebben a facebook csoportban: https://www.facebook.com/groups/130244715310100

Ötletek:

  • Előszöris megkérdezhetnénk másokat, hogyan tudunk nekik segíteni. Ha tehetjük legyünk egy picit figyelmesebbek egymással, mivel a szeretet ünnepére készülünk. Itt különösen gondolunk az egyedül élőkre, a kórházi dolgozókra vagy akár a nagyszüleinkre. Kérdezzük meg őket, hogy mit tehetünk értük, lehet egy bevásárlás, egy ima vagy akár egy telefonbeszélgetés
  • Sajnos a vírus több családot is érint. Megkérdeztünk egy pár ismerősünket, akik kórházban dolgoznak, hogy mit tehetünk értük és a betegekért. A következő válaszokat kaptuk:
    • Jól esik, ha felkeressük az ismerőseinket, megkérdezzük, hogy hogy vannak. Megpróbáljuk a kapcsolatot felvenni a kórházban fekvőkkel, ha tudjuk.
    • A kórházi pultokra/asztalokra készítünk valami karácsonyi dekorációt, hogy egy kicsit otthonosabbá teremtsük. Pl: kézimunka, rajz, esetleg horgolás.
    • „Angyalka” szerepébe bújunk a beteg és családja között, ami azt jelenti, hogyha a hozzátartozók szeretnének beküldeni egy csomagot a páciensnek, ételt vagy ruhát, akkor abban segítünk. Esetleg bevásárolunk, elvisszük/elhozzuk vagy teszünk a csomagba egy kis meglepetést.
    • Felvesszük a kapcsolatot a közelünkben lévő orvosokkal, kórházakkal, Máltai szeretetszolgálattal. Felajánljuk a segítségünket.

Karácsonyi jó szokások közé tartozik az adakozás. Bátorítunk titeket, hogy készítsetek cipősdobozokat, amiket majd összegyűjtenek különböző templomokban és eljuttatnak szegényebb sorsú gyerekekhez. Itt található az egyik ilyen akció: https://www.facebook.com/events/203919551201103 Emellett, ha tehetitek, akkor gyűjtsetek száraz élelmet a rászorulóknak.

A bogarat is támogathatjátok, ennek lehetőségeiről bővebben itt: http://szentjanosbogar.hu/egyesulet/tamogatas/

Legyetek kreatívak és angyalkázzatok a klubjaitokban. Vagy szervezzetek külön adventi klubalkalmakat, ami kicsit eltér a többitől, amelyben jobban fókuszáltok Jézus születésére.

Ha tehetitek menjetek el lelkigyakorlatra vagy kapcsolódjatok be különböző imaestekbe: https://www.facebook.com/Inigohun/photos/a.341951973261785/860070011449976 Vagy csak szimplán találjatok, olyan időt, amikor tudtok imádkozni, egyedül vagy a családotokkal vagy akár a klubotokkal. Legyetek ebben szabadok.

És nem utolsó sorban arra gondoltunk, hogy egy igazán bogaras ötlettel állunk elő. Mivel ez az év sokak számára nem annyira könnyű, de ennek ellenére rengeteg mindenért lehetünk hálásak, így írnánk egy közös harmonikát Jézusnak. Azt jelenti, hogy a facebook csoportban, az egyik poszt alá hozzászólásban le lehetne írni, hogy miért vagyunk hálásak, mit köszönünk Istennek vagy akár Katának is elküldhetitek, hogyha szeretnétek névtelenek maradni.

Ezekbe az ötletekbe, ha tudtok kapcsolódjatok be!

Végezetül ezeket szeretnénk, majd összegyűjteni és ezzel is bíztatni egymást, hogy lássuk nem vagyunk egyedül és ez adjon erőt ebben a helyzetben. Arra bíztatok mindenkit, hogy az adventi jócselekedeteket osszátok meg velünk a csoportban, akár egy képpel is.

Jó készülődést és odafigyelést kívánunk!

Emri Dorka és az Inigo