Kedves Bogarak!

Pár lelki inspiráció:

  1. Imádkozzuk Ferenc pápával együtt májusban a rózsafüzért a járvány megszűnéséért.
  2. Inigo imaest Húsvét 6. vasárnapjának újszövetségi olvasmányáról Koronkai Zoltán SJ elmélkedik. A szentlecke szövege (1Jn 4,7-10)
  3. Pécsi Rita remek cikkére szeretném felhívni a figyelmeteket.
    „A kutatások szerint a XXI. század vezető készségei: az együttműködés, a kitartás, a fantázia és a rugalmasság.Ezek pedig az érzelmi intelligencia most is fejleszthető területei. De nem magyarázattal, nem online tesztekkel, hanem élmény, tapasztalat és érzelmi azonosulás útján. Mese, beszélgetés, játék, sütés-főzés, hímzés, kerékpározás, kirándulás; a természet titkainak felfedezése, majd az interneten közös kutakodás a bogarakról, fákról, madarakról; festés – a kerítés festése is –, zene, egyszerű tánclépések tanulása, gyurmázás, kertészkedés, favágás, faragás, rendrakás, levél-, napló-, vers-, mese- és receptírás. Felmérhetetlen lehetőség van ezekben az egyszerű tevékenységekben, mert kiválóan fejlesztik a stresszel való megküzdés három alappillérét, melyek a következők: elköteleződés (szenvedélyesen művelni valamit); kontrollérzés (a „meg tudom csinálni” érzése); szembenézés (kihívásnak és nem bajnak megélni a helyzetet).”
  4. Magis Augusztus 7-15 között egy bomba jó nemzetközi jezsuita ifjúsági programot szervezünk az Inigo-val a MAGIS-t, jelentkezés május 31-ig.
  5. Önkénteseket keresnek Dobogókőn a Manrézában.
  6. Vitorlás lelkigyakorlat horvát jezsuitákkal (szeptember).

Hajrá Bogár!
Áldás!
Zoli SJ