Kedves Bogarak!

Néhány lelkiségi hír:

  1. Személyesen kísért lelkigyakorlatok – bogaraknak kedvezménnyel!!!

Nagyon fontosnak tartom, hogy minél többen részt vehessetek Szent Ignác-i lelkigyakorlatokon. Túl azokon az alkalmakon, amit kifejezetten nektek szervezünk pl. vezetőképző lelkigyakorlat, KELNI tábor lelkigyakorlatos része stb., nagyon üdvös ha el tudtok menni egyenként is amikor nektek jó személyesen kísért 3-5-8 (kinek mi megfelelőbb) – lelkigyakorlatra.
Két jezsuita lelkigyakorlatos ház is rendelkezésetekre áll:

  • Dobogókő : https://manreza.hu/
  • Püspökszentlászló : https://eletrendezeshaza.hu/Itt a honlapon megtalálható, hogy mikor, milyen lelkigyakorlat van.
    Ha szeretnél kedvezményt igényelni -a részvételi díjból akkor keress meg személyesen és lebeszélem a kedvezményt a megfelelő intézménnyel.
    Nyilván ha ki tudod fizetni a normál részvételi díjat, tedd meg, de ha csak az anyagiak tartanának vissza a lelkigyakorlattól ne hezitálj megkeresni!
  1. Ma estebogár ima,18.00 PH

Formája: bogaras rózsafüzér. Én fogom vezetni.

  1. Bogár őszi lelki nap – november 19 szombat, 10.00-18.00 Budapest, Sodrás utca

Érdemes már most beírni a naptárba. A Spiri teammel már készülünk rá.

  1. Ki az Isten és mit akar? Színdarab a Párbeszéd házában, október 15. 18.00
  • Meskó Zsolt író, rendező arra tesz kísérletet, hogy két, egymásba szövődő szálon futó cselekmény révén 2022-ben élő szereplők, fiatalok, középkorúak, idősebbek szemszögén keresztül lépjen be a Biblia világába. Az egyfelvonásos mű mai nyelvezettel beszél örök dilemmákról és értékekről, az élet minden kor emberét foglalkoztató kérdéseiről.
    részletek és jelentkezés: https://jezsuita.hu/26642-2/
  1. A Bogárhorizont legutóbbi alkalmán Pécsi Rita volt vendégünk az önbecsülésről:
  1. Ferenc pápa gondolatai:

A pápa szeptember elejétől a szerdai audienciákon a megkülönböztetésről tart katekézist.
„Jézus tudatja velünk akaratát, teljes szívéből tudatja velünk a dolgokat, de szabadon hagy bennünket. És ez a legszebb dolog a Jézussal való imádkozásban: a szabadság, amelyet meghagy nekünk. Ezzel szemben, amikor elfordulunk az Úrtól, valami szomorúság, valami rossz dolog marad a szívünkben. Ismertem egy idős szerzetes testvért, aki egy iskola portása volt, és amikor csak tehette, odament a kápolnához, ránézett az oltárra, és azt mondta: „Szia”, mert közel állt Jézushoz.Nem kellett blabláznia, nem: „Szia, közel vagyok hozzád, és te is közel vagy hozzám!” Ezt a kapcsolatot kell az imádságban megteremtenünk: közelség, érzelmi közelség, testvéri közelség Jézussal. Egy mosoly, egy egyszerű gesztus, és nem olyan szavak mondogatása, amelyek nem érnek el a szívhez. Ahogy mondtam, úgy beszéljetek Jézussal, ahogyan egy barát beszél a barátjával! Ezt a kegyelmet kell kérnünk egymás számára: hogy Jézust barátunknak, a legjobb barátunknak, hűséges barátunknak lássuk, aki nem zsarol, aki sosem hagy el bennünket, még akkor sem, ha mi elfordulunk tőle. Ő a szívünk kapujában marad. „Nem, én nem akarok tudni rólad semmit” – mondjuk. De ő csendben ott marad, kéznél marad, a szívhez elérhető közelségben, mert ő mindig hűséges. Menjünk előre ezzel az imával, mondjuk a „szia” imát, szívből üdvözöljük az Urat, gyakoroljuk a szeretet imáját, az érzelmi közelség imáját, kevés szóval, de kedves gesztusokkal és jó cselekedetekkel.
https://www.magyarkurir.hu/hirek/ferenc-papa-katekezise-imankban-bizalmasan-beszeljunk-jezussal-mint-barat-baratjaval

Gyakoroljátok ti is kedves Bogarak a „Szia Jézus” imát!

Hajrá Bogár!

Szeretettel az Úrban  :Zoli