Kedves Bogarak!

  1. Szombat Bogár lelkinap:

Szeretettel meghívunk titeket őszi bogár lelkinapunkra, amit november 19-én tartunk a Sodrás utcában. Ha elmúltál 16 éves és szívesen feltöltődnél lelkileg, kicsit kiszakadnál a hétköznapi rohanásból, akkor gyere és töltsük együtt ezt a szombati napot! Találkozzunk délelőtt 10 órakor a Sodrás utca 15. szám alatt (5-ös busszal könnyen megközelíthető)! Fontos még, hogy legyen nálad hideg ebéd és meleg ruha is, mert a természetben is töltünk majd időt. Lesz beszélgetés, játék, elmélyülés és kötetlen együttlét is. A programot pedig egy szentségimádással zárjuk 16 órakor.

Ha szeretnétek jönni, kérünk Titeket, hogy töltsétek ki a rövid jelentkezési lapot online (ez nem előfeltétel, csak nekünk segítség a szervezésben) és kövessétek a posztjainkat a lelkinappal kapcsolatban! Barátokat, klubtársakat ér hozni!:) https://forms.gle/D7eMPespZF3EZYoM9 
Ott találkozunk! Spiri Team

  1. Bogár horizont: tegnapi alkalom linkje: 

Fekete Éva és Tamás – Boldogító szerelem és családtervezés c. előadása.

Következő alkalom: Bellovics Gábor SJ a hit fejlődéséről, december 7, 18.00

  1. Ferenc pápa felhívása a fiatalokhoz: sajátítsátok  el a gondoskodás kultúráját

Ferenc pápa nemrég Bahreinben fiatalokkal találkozott és három kihívást intézett hozzájuk: „Az első felhívás: sajátítsátok el a gondoskodás kultúráját! Rosalyn nővér ezt a kifejezést használta: „gondoskodás kultúrája”. A gondoskodás azt jelenti, hogy kifejlesztjük az empátia belső magatartását, kialakítjuk a figyelmes tekintetet, mely kivezet bennünket magunkból, kedves a jelenlétünk, mely legyőzi a közömbösséget, és arra ösztönöz, hogy érdeklődjünk mások iránt. Ez a fordulópont, az újdonság kezdete, az ellenszer a zárt, önzéssel átitatott világ ellen, mely felfalja gyermekeit; a szomorúság börtönében vergődő világ ellen, mely közömbösséget és magányt szül. Hadd mondjam el nektek: a szomorúság szelleme nagy kárt okoz, nagyon nagy károkat! Mert ha nem tanuljuk meg, hogy törődjünk azzal, ami körülöttünk van – másokkal, a várossal, a társadalommal, a teremtett világgal –, akkor úgy fogjuk leélni az életünket, mint akik lótnak-futnak, fáradoznak, millió dologgal foglalkoznak, de végül szomorúak és magányosak maradnak, mert sosem ízlelték meg teljesen a barátság és az ingyenesség örömét. És nem adták meg a világnak azt a különleges szépségérintést, amelyet csak ők és senki más nem adhat meg. Keresztényként Jézusra gondolok, és látom, hogy tetteit mindig a gondoskodás vezérelte. Törődött a kapcsolatokkal, törődött mindazokkal, akikkel otthonaikban, a városokban és útjai során találkozott: belenézett az emberek szemébe, meghallgatta segítségkérésüket, közellépett hozzájuk, és megérintette sebeiket. Ti belenéztek-e az emberek szemébe? Jézus belépett a történelembe, és elmondta nekünk, hogy a Magasságos gondoskodik rólunk; emlékeztetett bennünket arra, hogy Isten oldalán állni azt jelenti, hogy gondoskodunk valakiről és valamiről, különösen a leginkább rászorulókról.”

https://www.magyarkurir.hu/hirek/ferenc-papa-fiatalokhoz-istentol-semmi-sem-idegen-abbol-ami-bennunk-tortenik-semmi

  1. Mit tanít a teológia az állatokról? Hogyan szeressük őket jól? Van-e lelkük és örök életük? Egy ferences előadása.

  2. Montserrat vlog: válaszolni a hívásra

Kiss Ulrich SJ impulzusa: https://www.youtube.com/watch?v=RnihE4SbePM

  1. szakmai nap az érzelmi intelligencia fejlesztéséről Pécsi Ritával és Fleisz Kingával: részletek és jelentkezés itt.

Hajrá Bogár!

Szeretettel az Úrban  :Zoli