Kedves Bogarak!

Pár lelkiségi impulzus:

az első lépés, melyet a reggeli ébredéskor meg kell tennünk: felkelsz az ágyból, és ajándékként fogadod magad. Felkelsz, és mielőtt belevetnéd magad ezernyi teendődbe, felismered, ki vagy, és hálát adsz az Úrnak. Azt mondhatod neki: „Istenem, köszönöm az életet! Istenem, segíts, hogy szívem mélyéből szeressem az életemet!” Ismerd fel, ki vagy, és köszönd meg az Úrnak! Mondhatod neki: „Istenem, köszönöm neked az életet! Istenem, segíts, hogy szívem mélyéből szeressem az életemet! Istenem, te vagy az én életem. Istenem, segíts ma nekem ebben…, abban… Tudod, Istenem, szerelmes vagyok, segíts, hogy növekedjen ez a szerelem, és aztán boldog párkapcsolatban végződjön!” Mindig annyi szépet lehet mondani az Úrnak. Aztán imádkozd el a Miatyánkot, melynek az első két szava az öröm kulcsa. Mondd: „mi Atyánk”, és ismerd fel magad szeretett gyermekként! Emlékezz arra, hogy Isten számára nem digitális profil vagy, hanem gyermek, és hogy van egy mennyei Atyád, te pedig a menny gyermeke vagy. „De Atyám, ez túl romantikus!” Nem! Ez a valóság, kedvesem, de ezt az életünkben kell felfedeznünk, nem a könyvekben! Az életben, az életünkben!

2. Hivatástisztázó lelkigyakorlat fiatal férfiaknak, 

18-30 ÉV KÖZÖTTI, BÉRMÁLKOZOTT, SZABAD ÉLETÁLLAPOTÚ FIATAL FÉRFIAKNAK. Nagy Bálint atya tartja, még van pár hely. Május 9-12.

3. Székely János püspök Egyház társadalmi tanításáról :

Egyház és politika a címe, de igazából az egyház társadalmi tanítását foglalja össze érthetően a szombathelyi püspök. Válaszátsi kampányi dején érdemes jobban tisztában lennünk ezekkel a szempontokkal.
Hajrá Bogár!
Szeretettel az Úrban: Zoli