Kedves Bogarak!

  1. Közösség Erősítő Lelki nap

Szeretettel hívunk Titeket a Közösség Erősítő Lelki Napra június 23-án (vasárnap) 8:45-17:00 között.

Helyszín: Muskotály utcai Jezsuita Rendház

Mi várható: Lehetőséget nyújtunk lelki elmélyülésre és bogaras együttlétre. Filmnézésre és kiscsoportos beszélgetésre. Rövid szentségimádással és misével zárjuk a napot. Célunk, hogy a táborok előtt lelki feltöltődést adjunk, hogy újult lélekkel tudj nekiindulni a nyárnak! 🙂

A lelkigyakorlat vezetői: Halmi Krisztina SJC, Fazekas Hedvig SJC, Koronkai Zoli SJ és Szödényi Ákos

Mivel készülj Te: Egész napra szükséges élelemmel! Nem lesz időd kimenni boltba, illetve nem is szeretnénk, hogy azzal kiess a lelki nap fókuszából. (Fontosnak tartjuk, hogy mindenki egész nap ott tudjon lenni, hogy ne okozzon kizökkenést az érkezés – távozás. Ezt vedd figyelembe kérlek a jelentkezéskor.)

Jelentkezés

Kitöltési határidő: június 9.

  1. Spengler Kata lelkigyakorlat ajánlója:

Pünkösdkor lelkigyakorlaton vettem részt a Sacre Coeur nővérek magyarszéki lelkigyakorlatos házában. A figyelmünket igyekeztünk a Szentlélekre irányítani és gyakorlatokon keresztül még jobban megismerni a harmadik isteni személyt. Kedvencem egy meditációs séta volt, melynek során a szemünkön, bőrünkön, fülünkön keresztül igyekeztünk a figyelmünket ráirányítani a teremtett világ szépségére. Jó szívvel ajánlom a lelkigyakorlatos házat lelki elvonulásra és családi pihenésekre is. www.maranathahaz.hu

Koronkai Zoltán: a jezsuita lelkigyakorlatos házat a dobogókői Manrézát is ajánlom. Bogaraknak kedvezmény is igényelhető. Írjatok, ha ilyesmiben gondolkodtok.

  1. Montserrat év

Lehet külsős és belsős módon csatlakozni a Montserrat évhez.

Mi is ez? Nagy Bálint SJ ajánlója:

https://www.magyarkurir.hu/hirek/letenni-isten-elott-fegyvert-nagy-balint-sj-montserrat-evrol-es-jezsuita-vlogrol

  1. Leki impulzus:

Gyerektáborokhoz közeledve megosztanék veletek Ferenc pápa két találkozását gyerekekkel. Gyermeki módon beszél hozzájuk, de mi felnőttek is építhetünk általa:

Kérdés:

– Kedves Ferenc pápa, Lia Marise vagyok, Burundiból származom. Szerinted mit tehetünk mi, gyerekek, hogy jobbá tegyük a világot?

Szentatya:

– A kérdés úgy hangzik: mit tehetek azért, hogy a világ jobb legyen. Válaszoljatok a kérdésekre, amelyeket most felteszek nektek. Figyeljetek! Mit tehetek azért, hogy a világ jobb legyen? Veszekedjek? [A gyerekek válaszolják: „Nem!”] Nem hallom. Veszekedjek? [A gyerekek válaszolják: „Nem!”] Barátságosak legyünk egymáshoz? [A gyerekek válaszolják: „Igen!”] Játsszunk együtt? [A gyerekek válaszolnak: „Igen!”] Segítsünk másoknak? [A gyerekek válaszolnak: „Igen!”] Ha ezeket teszitek, akkor a világ jobb lesz. Gyerünk, hajrá! Ügyes kislány vagy! Az Úr áldjon meg!

https://www.magyarkurir.hu/hirek/ferenc-papa-gyerekekhez-igazi-forradalmat-csinalhattok-kerdeseitekkel

Ferenc pápa prédikációja gyermeknapon:

https://www.magyarkurir.hu/hirek/ferenc-papa-homiliaja-gyerekekhez-szentlelek-kiser-bennunket-eletunkben

Hajrá Bogár!

Szeretettel az Úrban: Zoli