Kedves Családok!

Nagy szeretettel hívunk Benneteket a 2022-es Családos Szentjánosbogár Táborba.

Elkészült a jelentkezési lap.

Jelentkezési határidő: 2022. május 15.  

 
Tábori Időpontok:

1. tábor: 2022. július 30. – augusztus 3.  Táborvezető: Deák Gyurmi & Ági; a Gyerekvigyázók vezetője: Fejérvári Csenge

2. tábor: 2022. augusztus 3. – 7.  Táborvezető: Czanna & Éger Isti; a Gyerekvigyázók vezetője: Vascsák Fruzsina

 

Fizetési határidők:

Előleg (15 000 Ft) – 2022. május 15.

Maradék (a jelentkezési lapon egyénileg kerül kiszámításra, részletfizetés lehetséges!) – legkésőbb 2022. július 13. szerda.

Számlaszám: Szentjánosbogár KHE 11100104-18689156-35000008

A jelentkezés menete: Jelentkezésetek a tábori előleg (15.000 Ft) befizetésével válik aktívvá, a Szentjánosbogár KHE bankszámlájára (11100104-18689156-35000008). A jelentkezés sorrendje a tábori előleg beérkezésének sorrendjével egyezik meg. Az előleget, amennyiben mégse tudtok eljönni a táborba, nem áll módunkban visszafizetni (kivéve, ha magatok helyett szereztek egy másik családot). Amennyiben a tábor elmarad egy esetleges járványügyi helyzet következtében, az előleget természetesen minden család visszakapja. A jelentkezés akkortól végleges, amikor a fennmaradó összeget is befizettétek, legkésőbb 2022. július 13-ig. A már befizetett, foglalón felüli részt – ha az adott család nyomós indok (pl. betegség) miatt nem tud a táborba jönni – visszautaljuk.

Mivel idén két tábor lesz, a jelentkezési lapon meg kell jelölni, hogy melyik turnusba szeretnétek jönni, illetve azt is, ha mindkét időpont jó Nektek. Kérünk Benneteket, hogy ezt “bogaras szabadsággal”, nyitott szívvel tegyétek, és amennyiben lehetséges, engedjetek nekünk szabad kezet a tábori beosztást illetően. Fontosnak tartjuk, hogy ne csak mi felnőttek, hanem a gyermekeink is találkozhassanak és ismerkedhessenek egymással.

Kérjük tervezzétek úgy a tábort, hogy a kezdéstől a zárásig velünk lesztek, ez mind a felnőtt, mind a gyerekcsoportok ismerkedésénél fontos szempont. A Családos Tábor a többi bogártáborhoz hasonlóan „lelki napok” – tehát nagy hangsúlyt fektetünk a mindennapi misére, imára és a felnőtt csoportmunkában fontos szerepe van a bizalmi légkörnek. Ez sérül, hogyha a taglétszámban mozgás, változás van a tábor során (pl. tervezetten egy nappal később jön valaki vagy egy nappal korábban elmegy, stb. A vis maior események természetesen nem tartoznak bele ebbe.). A szállásfoglalásotok és étkezésetek megrendelése is a tábor teljes időtartamára vonatkozik.

Ha van olyan gyermeketek, aki betöltötte 14. évét és kedvet érez ahhoz, hogy kisebbekkel foglalkozzon, keressetek bennünket! A Gyerekvigyázó Tím szeretettel várja őket.

A tábori díj összetétele: A tábori díj családonként eltérő, annak függvényében, hogy hány fős a család, és ágyneműs vagy hálózsákos szállást kértek. Kérjük vegyétek figyelembe, hogy a megrendelt étkezések egyenként nem mondhatóak le; csak abban az esetben mondjuk le ezeket, ha menet közben történik előre nem várt, elkerülhetetlen esemény. A szállás kapcsán segítség lehet, hogy a 2016-ban, vagy ez után született gyermekek számára ingyenes a szállás, akár ágyneművel is.

Ezen felül szükségünk van egy közös költségre, mely fedezi a gyerekvigyázók és papjaink szállását, étkezését, valamint az egyéb kiadásainkat (kézműves kellékek, tízóraik, teaházas kiadások, programok stb.) A közös költség a tavalyi összeggel megegyezően 25.000 Ft családonként, és alapbeállításként szerepel a jelentkezési lapon. (Tehát ezt Nektek külön nem kell feltüntetnetek.)

Támogatás kérése/adása: A Családos Közösség része a Bogár körforgásának, mind természetileg, mind anyagilag. A Bogarat év közben a családos közösségből is sokan támogatják, ezen felül pályázatok, egyéb támogatások is biztosítanak forrást arra, hogy senki ne maradjon otthon azért, mert erőn felülinek érzi a tábori költségét. Biztatunk mindenkit, hogy merjen kérni! Aki megteheti, attól pedig azt kérjük, vállaljon a saját családja költéségén felül támogatást! Köszönjük!

Közös feladatok elosztása: Az elmúlt évek tapasztalatai alapján jól működik az a közös elhatározás, hogy igyekszünk minél jobban elosztani magunk között a tábori feladatokat. Ezzel egyrészt a szervezők, gyerekvigyázók válláról kerül le teher, másrészt mindenki érezheti, hogy ő is hozzátesz valamit a közösség életéhez. Látni fogjátok, hogy számos ilyen lehetőséget felsoroltunk és értelemszerűen egy-egy feladatra több ember/család is jelentkezhet (pl. tábortűz, teaház, gyümölcsök vásárlása…). Kérünk Titeket, hogy válasszatok ezek közül a jelentkezési lap megfelelő oldalán (többet is lehet!), illetve természetesen van lehetőség saját ötletekkel is beszállni. A tábor előtt visszajelzünk, hogy a megjelölt vállalások közül végül miben kérjük a segítségeteket.

Ha bármilyen kérdésetek, egyéni kérésetek van akár az anyagi, akár az egyéb, tartalmi résszel kapcsolatban, keressetek minket bátran:

Ági és Gyurmi: 20-211-4687, oszko_ivett@yahoo.com

Czanna és Pisti: 30-534-0578, czanna3@gmail.com

Szeretettel várjuk jelentkezéseteket, és kérjük, Ti is hordozzátok imáitokban az idei Szentjánosbogár Lelki Napokat!

A szervezőcsapat nevében
Czanna & Ági