Sziasztok Bogarak!

Az ősz folyamán megosztottunk veletek egy lelkiségi kérdőívet, aminek az volt a célja, hogy közösen gondolkodhassunk a lelkiségi oldaláról a 30 éves jubileumnak. Ez az Inigo team-nek is nagy segítség, de arról is szól, hogy átérezzük: ez az ünnep úgy lesz közös és saját, ha az ötletekben és a megvalósulásban is megmozdul a közösség.

Először is szeretnénk megköszönni, hogy ilyen sokan kitöltöttétek a kérdőívet! Nagyon sok remek ötlet érkezett a tényszerű visszajelzések mellett, amikért külön hála. Most kiemeljük azt, hogy mely ötletek lettek különösen is népszerűek. Csatolunk egy dokumentumot, ahol diagramokon láthatjátok az általunk felvetett ötletek fogadtatását. A pontozás mellett sok remek és összecsengő ötletet, megjegyzést is kaptunk tőletek, ezeket itt egy csokorba gyűjtjük a három téma mentén:

  1. Hála – vagyis hogyan legyünk hálásak a Bogár 30 évéért.
  • Szentmisében! Mindhárom témát tekintve is az ünnepi szentmise gondolata és a Bogárért felajánlott szentáldozás az, ami a legtöbbeteket lelkesíti.
  • Többen írtátok, hogy fejezzük ki személyesen a hálánkat az alapítók felé, illetve a minket befogadó településeknek és embereknek is mondjunk köszönetet.
  • Néhányan jeleztétek, hogy örömmel tennétek tanúságot a Bogárhoz tartozás ajándékairól.
  1. Megújulás – lélekben
  • Lelkigyakorlaton részt venni: ebben a szekcióban a csendes néhány napos ignáci lelkigyakorlat, illetve a mindennapokban végezhető lelkigyakorlat volt a legnépszerűbb.
  • Tevékeny szeretettel: körvonalazódik a fejünkben egy apró, hétköznapokban végezhető szeretetgyakorlatokból álló program a Bogár30 kapcsán, ezt is pozitívan fogadtátok, részletekkel még jelentkezünk a későbbiekben
  • Több megjegyzés érkezett, ami a klubok lelki életéhez kapcsolódik. Hadd ajánljuk ennek kapcsán figyelmetekbe azt az anyagot, amit J. Laci küldött a listára (szept. 5-i levél „imaélet a klubjainkban” tárggyal).
  1. Világítás
  • Sokan rezonáltatok a bogárpedagógia megosztására, továbbadására plébániai és más közösségek felé
  • Többeteket megmozgatta a cigánypasztoráció gondolata, ez a szép és kihívást jelentő szolgálat.

Nagy öröm áttekinteni, hogy milyen jó gondolatok és ötletek érkeztek tőletek. A fenti kiemelést a teljesség igénye nélkül tettük, azokat a megjegyzéseket írtuk fel, amelyeket többen is írtatok. Emellett jöttek kiváló egyéni ötletek is, amik segítik és inspirálják a terveinket. Mindezek alapján folytatjuk a gondolkodást az Irodával, és jelentkezünk a közeljövőben a Bogár30 lelkiségi programjainak tervével, hogy ne csak az ötletelésben, de az aktív és a Főbogárra hangolt ünneplésben is közösen vehessünk részt!

Szeretettel az Úrban,
Zoli és az Inigo