Abbiza Bogár díjazott 2022 (Olyan személyek/műhelyek/klubok stb. kapják, aki(k) alapvetően az elmúlt naptári évben alapvetően egy területen példaértékű tevékenységet folytattak. „Amit ők letettek az asztalra, az már aztán példaértékű Bogár” → „Az oszt igen” → Abbiza Bogár.)

A ’22 őszi táncház szervező csapata: Ambrus Kincső, Árpási Nikolett, Csernyus Áron, Dragovics Ilona, Garai Maja, Gyombolai Ferenc, Medgyesi Gergő, Szekeres Luca, Vincze Borbála, Zima Kincső

Bogár múlt

Mi a te Bogár történeted? Mikor kezdtél Bogarazni, mi vonzott be? Mi fogott meg? 

Mindannyiunknak más a bogaras múltja. Van aki évek óta csinálja, van aki épphogy csak belecsöppent ebbe az egészbe, de talán mindenkit a közösség és az emberi kapcsolatok vonzottak be.

Első meghatározó Bogár élmények egyike?

Többünknek ez volt az első komolyabb feladata, első műhelye, amibe csatlakozott. A csapat megalakulása mindenkinek jó élmény volt.

Milyen feladatok, szerepek voltak, amiket vállaltál?

Csináltunk novemberben egy táncházat, februárban pedig egy bált. Mindenki más-más feladatokban, de aktívan kivette a részét és így a sok kis részfeladatból, amit elvállalt, létrejött egy nagy egész.

Bogár jelen

Hogy veszed ki jelenleg a szereped a közösség életéből? Hogy vagy jelen, hol lehet veled találkozni?

Jelenleg a bogárbuli műhelyben vagyunk. Bár most jelenleg nem szervezünk semmit, készen állunk arra, hogy amikor kell jókor legyünk jó helyen.

Hol/mit kapsz/kaptál a közösségtől és hol adsz a közösségnek?

Egy-egy ilyen bálon, táncházon, nagyon jó látni azt, hogy amit csináltunk az több embernek is elnyerte a tetszését. Egy-egy jó szó, egy dicséret vagy akár egy építő kritika is sokat tud adni nekünk. Ezek alapján próbálunk fejlődni.

Bogár jövő

Mik a terveid a Bogárban? Mit szeretnél tovább adni/éltetni?

Csinálni tovább a bálozást. Nem tudjuk még mi sem, hogy kik lesznek jövőre a műhely tagok. Ami biztos, hogy ha van rá igény akkor szeretnénk még hasonló alkalmakat szervezni. 


Önkéntesség, amiért a díjat kapta:

  • Szerintem iszonyatosan menő, hogy ennyi kimaradt bál után (nagyjából stafétaátadás nélkül) beleálltak ebbe. Megálmodták, újragondolták és megvalósították. A bátorságuk szerintem példaértékű. Sokan ott voltunk, azt hiszem sokunknak szereztek egy szép és új bogárélményt (az én személyes megélésem még pluszban az a meggyőződés, hogy a fiatalabbaknak is szívügye a bogár… jó kezekbe kerül majd a bogár utánunk is ez megnyugtat.)
  • (Vascsák Fruzsi)

Milyen egy mondatos jó tanáccsal/tanulsággal látnád el a régi önmagadat, illetve mindenki hasonló vállaláso(ko)n gondolkodó Bogár társadat?

Lehet, hogy néha tehernek tűnik, vagy felesleges munkának, de megéri csinálni.

Kihívás, nehézség a feladat során?

A kommunikáció, az időhiány, a rohanás, frusztráció stb. Ilyenkor mindig felgyülemlenek ilyen-olyan apróságok, amik megnehezítik a munkánkat, de összességében túl lehet ezeken lendülni.