Kedves Bogarak!

Krisztus Feltámadt!

Ferenc pápa húsvéti éjjeli beszédéből: „emeljük tekintetünket Jézusra: ő, miután magára vette emberségünket, leszállt a halál szakadékos mélységébe, és isteni életének erejével átkelt rajta, s ezáltal mindannyiunk számára a végtelen fényre nyitott ablakot. Az Atya a Szentlélek erejével feltámasztotta Jézust a saját testében, a mi testünkben, s ő így új lapot kezdett az emberiség számára. Attól a pillanattól kezdve, ha hagyjuk, hogy Jézus kézen fogjon bennünket, semmilyen kudarcélmény vagy fájdalom, bármennyire megsebezzen is, nem mondhatja ki a végső szót életünk értelméről és rendeltetéséről. Attól a pillanattól kezdve, ha hagyjuk, hogy a feltámadt Jézus megragadjon bennünket, semmilyen vereség, semmilyen szenvedés, semmilyen halál nem keresztezheti az élet teljessége felé vezető utunkat.”

A teljes cikk ITT olvasható.

Egy remek ötlet anyukáknak -Spengler Katától: 

„Az egyik barátnőmtől hallottam először, hogy leírta a gyermekei születésének történetét. Elhatároztam, hogy ezt én is meg fogom tenni, ha édesanya leszek. Ennek az elhatározásnak köszönhetően mind az 5 gyermekem születéstörténetét leírtam. A történetekben  szerepel a várandós időszak néhány fontos eseménye és annak a napnak a története is, amikor világra jöttek. A történetekben szó van nagy fizikai megpróbáltatásról, de sok örömről és várakozásról is. Családunkban szokás lett, hogy a gyermekeink születésnapján felolvassuk a születés történetüket. Ezt mindig nagyon várják. Van néhány epizód, amit már tudnak és előre nevetnek rajta.”

Pár program ajánlat:

  1. Jezsuita nyílt este: 

Április 19-én, jövő pénteken nyílt esténk lesz, téma pedig az útkeresés folyamata.

Részletek: https://jezsuita.hu/hirek/nyilt-este-jezsuitakkal-az-utkereses-folyamatarol

2. Ha nyár akkor Magis!
Elmúltál 18, de még nem vagy 35? Szeretnél egy hetet más nemzetek fiataljaival eltölteni 2024. július 20–27. között? Kész vagy akár a komfortzónádon túllépve kipróbálni magad gyakorlati feladatokban? Szívesen zarándokolsz, érdekel a Szent Ignác-i lelkiség, a karitatív munka, a művészet, a teremtésvédelem? Ha igen, nincs más dolgod, mint megismerni a Lengyelország, Szlovákia és Csehország több mint húsz településén rendezendő Magis Europe 2024 találkozó részleteit, majd május 1-ig regisztrálni az eseményre.
https://jezsuita.hu/hirek/jezsuita-lelkisegu-ifjusagi-talalkozo-szlovakiaban-lengyel-es-csehorszagban

  1. Könyvajánló: 

A húsvéti püspökszentlászlói lelkigyakorlaton vett részt Kállsi Nagy Krisztina festő, aki igényes vallásos gyermekkönyvek és színezőkönyvek illusztrátora. (pl. Jézus barátai, Szentéletű magyarok a viharos XX.században,. A keresztény Európa szentjei, Magyar szentek stb.

Részletek: https://kallainagy.hu/

itt lehet rendelni: kriszta@kallainagy.hu

Hajrá Bogár!

Szeretettel az Úrban: Zoli