Kedves Bogarak!

Az utóbbi hetekben elmaradtak a lelkészi körlevelek…

Talán már sokan hallottátok, hogy új dispozíciót kaptam, Miskolcra kerültem a jezsuita közösség elöljárójának és plébánosnak. Néhány jelenlegi feladatom megmarad (maradok socius és a fiatal jezsuiták képzési felelőse), de több feladatot viszont le kell adjak, köztük a Szentjánosbogár közösség lelki vezetését is. Ez egy nehéz búcsú.

Hálával tekintek vissza az elmúlt hat évre amikor a közösség lelki vezetője lehettem. Köszönöm szépen a bizalmatokat, szereteteteket és a sok sok nagyon szép élményt. Öröm volt számomra köztetek lenni jezsuita papként. Őrzöm az üzifüzeteket, – a napokban kaptam meg a Mocsait… Sokat jelent olvasgatni őket.

Az új feladatom egyben új lehetőségeket is hozhat a Bogár számára is pl. milyen jó lenne ha létrejönne egy miskolci bogár klub, miskolci vagy Miskolc közeli nyári táborok, ahova könnyen el tudok menni a plébániai kötelességeim mellett is, a miskolci családos táborokban való jelenlét stb. Szóval a Bogár remélhetőleg továbbra is ott lesz az életemben, csak másképp.

Az, hogy ki lesz az utódom a közösség lelki vezetését illetően, és milyen formában az még kialakulóban van. Kérem, hogy imádkozzatok, hogy megfelelő megoldás születhessen.

Kérem imáitokat is és imádkozom én is értetek.

Hajrá Bogár!

Szeretettel az Úrban: Zoli