Kedves Bogarak!

Hogyan álljunk a helyzethez?

Ajánlom figyelmetekbe András Csaba rendtársam 16 tippét otthonmaradós napokra:

https://jezsuita.blog.hu/2020/03/16/16_tipp_az_otthonmarados_napokra

Valamint a monasztikus szerzetesek bölcsességét:

https://www.nj.com/opinion/2020/03/im-a-nun-and-ive-been-social-distancing-for-29-years-here-are-tips-for-staying-home-amid-coronavirus-fears.html?fbclid=IwAR0RZ9vMxwHnqvSJ0yBmhAtRrnZcBae-dE4mcxtiRnmqfyxoBlKQUA5d6Ew

Mise szünet

Talán már értesültetek róla, hogy vasárnaptól szünetelnek a járvány miatt a szentmisék, sok helyen már mától:

https://www.magyarkurir.hu/hirek/imainkkal-es-peldankkal-erositsuk-bizalmat-istenben-es-egymasban-az-mkpk-kozlemenye

https://www.magyarkurir.hu/hirek/az-esztergom-budapesti-foegyhazmegye-intezkedese-az-mkpk-legujabb-kozlemenyehez-kapcsolodva

Két ötlet:

Két ötlet vetődött most fel bennem. Az egyik, hogy vagy szombat este vagy vasárnap a Sodrás utcai rendházunkból tudnánk misét közvetíteni, amit a neten lehetne követni a Bogárságnak. Ennek technikai oldalát még ki kell dolgozni. Most vasárnap is miséztünk már így, igaz akkor google meet-en keresztül csak három távoli bekapcsolódás volt.

A másik, a 28-ai szombati napra terveztük a Bogár lelki napot. Ezt továbbra is meg szeretnénk tartani csak online formában.  Így talán még többen be is tudtok kapcsolódni. Tervezek egy előadást, amit előtte youtubra előkészítünk. Ezt követően lehetne személyes csend, majd, kiscsporotos beszélgetések google meet-el vagy másképp.

No ezek még ötletek. Mit szóltok hozzá?

Aki az ilyen interenetes logisztikához ért és szívesen segít kérem keressen meg.

Örülök annak is ha megírnátok, hogy a jelen helyzetben mi az ami segítene Benneteket a hit életben? Az imán túl, mit tehetünk egymásért?

áldás!

 Zoli

Koronkai Zoltán SJ