Kedves Bogarak!

  1. Hamarosan jön a bogárhorizont videó linkje. Szerintem nagyon jó alkalom volt, érdemes megnézni, aki nem látta. Valamint klub beszélgetéshez is remek alap.
  1. Bogár Húsvét

Képzeljétek a Solymári plébános meghívott minket húsvétra (Solymár vagy Szentiván). Ottalvós, missziós lehetőség ez, ahol énekelnénk, szépen végeznénk a liturgiát, lelkigyakorlatos részekkel napközben mint néhány éve volt pl. Romhányban. Mivel a fővároshoz közel van ezért bejárni is lehet a szertartásokra.

Hogy sejtsük, hogy mekora az érdeklődés lehet jelezni:

https://doodle.com/poll/d3ynuiidg969wyqa?utm_source=poll&utm_medium=link

  1. Átfogó ökológia előadások:

szeretném megosztani Veletek, hogy a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia egy új szellemi műhelyet indít, amely az „Átfogó Ökológia” nevet viseli. Ennek célkitűzése az, hogy katolikus hitünk talaján állva párbeszédet folytassunk fenntarthatóságról, „közös otthonunk” gondozásáról. Mindebben Ferenc pápa Laudato si’ enciklikája fontos viszonyítási pontként jelenik meg. Átfogó Ökológia Program néven egy fórum-sorozatot indítunk, és nyolc alkalommal két-két előadót látunk vendégül, akik a fenti két nézőpontból világítanak meg egy adott területet, majd lehetőség lesz beszélgetésre is. Az első alkalom jövő csütörtökön, január 27-én 18 órától lesz a Párbeszéd Házában, hibrid módon, vagyis személyes jelenlét és online formában is. Az előadások felvételét utólag, vágott formában is el lehet majd érni.

Ezen a linken lehet regisztrálni, ha vannak, akiket érdekel a téma a köreitekből, bátran továbbíthatjátok nekik is:

https://ffja.hu/programok/atfogo-okologia/

  1. ima a nemzetért

Választások közeledtével lehet imádkozni is a népünkkért. Erre egy jó kezdeményezés:

https://www.imadsaghaza.org/12-hetes-ima-a-magyar-nemzetert/

5. Két inspiráló anyag:

Nagy Bálint Sj- től:

https://www.magyarkurir.hu/hirek/nagy-balint-sj-ne-sotetseget-akarjuk-legyozni-hanem-isten-jelenletere-figyeljunk-az-uj-evben

Huszár Domi apukája tanúságtétele:

https://katteka.hu/video/huszar-attila-allando-diakonus-tanusagtetele

Hajrá Bogár!

Szeretettel az Úrban : Zoli